Czasem nie mamy zielonego pojęcia co zjeść, nic specjalnego nie nasuwa się nam na myśl a lodówka wydaje się być zaopatrzona w kompletnie nie pasujące do siebie produkty. Wtedy właśnie głód wzmaga w nas kulinarną kreatywność. Tak własnie powstała fasolowa sałatka z fetą. Kto by się spodziewał, że to smakuje i da się zjeść?

 

Składniki:
– 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
– 2 łyżki groszku konserwowego
– 2 łyżki kukurydzy konserwowej
– 50 g sera feta
– pół małej cebuli
– garść jarmużu
– półtorej łyżki jogurtu naturalnego
– pół ząbka czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego
– 1/3 łyżeczki musztardy
– szczypta soli i pieprzu do smaku
– łyżka łuskanych nasion konopnych od dobrekonopie.pl

Przygotowanie:
Konserwowe warzywa płuczemy pod wodą. Wyciśnięty czosnek, jogurt, musztardę i przyprawy mieszamy na gładki sos. Wszystkie składniki mieszamy razem.

Wartości odżywcze:
323,4 kcal

21,1 g białka
15,2 g tłuszczy
22,6 g węglowodanów
9,5 g błonnika